Nabeschouwing

KAMPIOENEN GEKROOND IN ZANDVOORT

10:31 19-09-2024

Tijdens de BetCity Trophy of the Dunes werden wederom twee races verreden in de Supercar Challenge powered by Hankook. Het was hét weekend om te presteren voor een aantal rijders, gezien het feit dat de kampioenschappen beslist konden worden!

In de GT-divisie hebben Mex Jansen en Jordin Poland het kampioenschap binnen weten te slepen. In race 1 finishten zij onder de safety car op een tweede plaats na het krijgen van een tijdstraf wegens het overschrijden van de track limits. In race 2 hadden de heren pech; bij het opstellen op de grid ervoer de equipe problemen met de koppeling, waardoor het duo niet vanaf de behaalde poleposition kon starten. Dankzij het adequate optreden van de monteurs van Koopman Racing konden Jansen en Poland alsnog vanuit de pitstraat starten. Door gemiddeld zo’n 2 à 3 seconden per ronde sneller te rijden dan hun concurrenten Meijer en Euser, wisten ze zich een weg door het veld te banen en uiteindelijk toch de overwinning te behalen.

In de Supersport-divisie zijn Laurens de Wit en Fabian Schoonhoven tot kampioen gekroond na hun ijzersterke seizoen. De zwart-bronzen Cupra TCR, gerund door Ferry Monster Autosport, kwam in race 1 als tweede over de finish.

Ruud Olij won de race, maar werd voor race 2 overgeplaatst naar de GT-divisie. In race 2 kwamen Henk Tappel en Harold Wisselink als eerste over de streep, nadat ze in race 1 helaas niet konden starten wegens schade aan de auto. Ook in race 2 behaalden De Wit en Schoonhoven een knappe tweede plaats, met slechts enkele seconden achterstand. Het feit dat de equipe nog een groot aantal resultaatseconden moest inlossen, maakt de prestatie nóg indrukwekkender!

Ted van Vliet maakte zijn rentree in de Supercar Challenge met zijn bekende BMW E92, die heel Zandvoort trakteerde op een geweldige V8-sound.

In de Sport-divisie is Rob Nieman met het kampioenschap aan de haal gegaan. De trouwe coureur van het Spirit Racing Team behaalde in race 1 een tweede plaats, vlak achter Mark Jobst, die zijn uiterst succesvolle comeback maakte in zijn vertrouwde Zilhouette. Jobst wist zelfs race 2 te winnen, ondanks de opgelegde resultaatseconden en gastseconden.

Voor beide races wisten Emile en Tom Drummen de poleposition te behalen, maar door een defect konden de heren race 1 niet uitrijden. In race 2 belandde de equipe net niet op het podium, door een sterk optreden van Jos Harper, die met zijn BMW M3 GTR grote vooruitgang liet zien!

Ook Martijn Wijsman keerde terug met zijn BMW M3 GTR en behaalde in race 1 een knappe derde plaats.